vrijdag 14 januari 2011

Rustdag???Met haar oude longen zou Kyara normaliter na een dagje shoppen één week plat liggen en bij moeten tanken. Dat had zij er graag voor over. Vooral niet in een rolstoel zitten en de zuurstof in want dat is niet kicks voor een puber van 14 jaar. Toen ik vanmorgen met papa belde (is in Limburg een paar daagjes)zei hij: houd vandaag maar een rustdag na al jullie activiteiten van gisteren. Haha wij tweetjes lachen; Rustdag?? Dat willen wij niet horen; volgende plannetje zijn we aan smeden. Vandaag heb jij heel hard gewerkt, wauw uit bed, in de stoel, haren wassen, fysio en dan nog met mama 10 meter gelopen op de zaal, gezwaaid naar de arts die niet wist wat ze zag en dan ook nog goed ademen. Ons plannetje is...pssssst (papa slaapt toch al en morgen is hij al heel vroeg onderweg naar Groningen, dus hij leest dit niet meer)Kyara wil hem morgen op de gang van de afdeling opwachten met een big smile, zonder zuurstof, zonder infuzen. Dit zijn wel 30 meter mama, kan ik dat wel?...pfff; Meisje dit gaan we doen, we gaan papa helemaal verrassen, mama daagt jou uit en de hele afdeling werkt mee dus dit moet gaan lukken. Denk aan die bol boven je bed en het strandlaken. Oh ja en denk aan Djuna(MissPiggy) die vandaag haar 70 meter heeft gelopen. Dit wil jij ook meisje.

Een spannende week waar heel veel is gebeurt en gesproken. De echo was goed. Geen abces in de longen, geen longontsteking maar het vocht blijft haar vervelen. Hoe krijgen we het eruit? Huffen, huffen. Medicijnen zijn goed aangeslagen (God zij dank) Neuskapbeademing zijn we behoorlijk aan minderen, zuurstof wordt ook steeds minder en zelfs uren zonder. Wij klagen niet. Zij krijgt steeds meer vertrouwen in haar nieuwe longen. Jij gaat de goede kant op meisje. 15 Uur neuskapbeademing en 9 uren op eigen kracht.

Dus Rustdag papa??? Echt niet, wacht maar als jij morgen komt, je weet niet wat je ziet.

(ps; Hallo Reymerstok; veel plezier morgen bij de carnavalszitting; wij denken aan jullie en willen er volgend jaar weer bij zijn; Laat snel weten wie prins en prinses is)

35 opmerkingen:

Alida zei

En als papa morgen zijn meisje naar hem toe ziet lopen op de gang dan....slaakt hij een oerkreet en lopen er tranen over zijn wangen denk ik.

Mama, hou de camera bij de hand. Dit moment vastleggen.
Want Kyara, je kan het, echt waar.
Blijf vooruit kijken.
Niet terug.
De toekomst ligt voor je, aan je voeten. Dus loop.

Maar nu heel lekker slapen en krachten opdoen voor morgen!!

Liefs Alida

kiekeboe1103 zei

Top idee!! Gaat je lukken Kyara!! En ik denk niet dat je papa alleen heel blij maakt, maar al je vrienden familie en volgers van je blog!
Fijn dat je zo te lezen 2 aardig goeie dagen hebt gehad...happy meal, shoppen...nu morgen papa verassen!!
Zet 'm op!
Liefs je transmaatje Esmé (getransplanteerd in 2005 en liep ook niet allemaal zoals ik wou..)

Komt wel goed, meisje!

rob zei

Hoi Kyara,

Dit is nu het nieuws waar je happy van wordt! Beter gezegd, met tranen in de ogen (van blijdschap!) deze blog gelezen. Elk stapje voorwaarts is misschien een kleine stap, maar wel een stap in de goede richting.

Ik denk dat het gesprek met de professor jou en jouw familie ook goed heeft gedaan. Het geeft vertrouwen en daar kun je dan ook op bouwen. Het eten bevalt je goed en ook nog eens shoppen, ja je doet het goed, hoor!

Geniet maar van je "nieuwe leven" en keep on smiling, kanjer!

Groetjes,

Rob

Els zei

Hoi Kyara,

Dit is super dit had ik niet verwacht hopelijk denkt ben daar ook zo over. Eerst was ik heel bezorgd maar zo als het gaat doe je het goed. Zet hem op morgen! Ik zal voor je duimen!

lielie zei

Wauw wauw wauw wauw whiiio whooeoeoeoeo yes!!!
Plannen maken altijd goed!! Zie je wel, in een keer ben je over dat heuveltje Ofja berg en dan lijkt alles beter te gaan! Natuurlijk nog steeds zwaar en soms Bleh en bah en grr... Maar jij komt er wel! Keep up THE good work!!!! Ik ben mega trots op je!!!!
En ik kan niet wachten om je te knuffelen Jeeeeej!!

Whoeooeoeoeoe!!!
Dikke kus annelie

Janetta zei

Tranen hier van blijdschap dat het de goeie kant op gaat met jou Kyara en wat zal je papa verrast zijn morgen als die de gan op komt lopen en jij staat hem daar op te wachten .

Je bent een echte TOPPER, wat vind ik dit fijn voor je en ook natuurlijk voor jou papa mama broer en zus.

En wat fijn dat de echo goed was.
Ga zo door meis op naar je wereldreis die elke dag een stapje dichterbij komt.

Liefs Janetta

Shirani zei

Lieve Schat,

Vandaag had ik even een dipdagje.
Ik kon heel even de energie niet vinden om te gaan werken en had een hoofd zo zwaar als ik weet niet hoeveel bakstenen.

Na het lezen van dit blog krijg ik naast kippenvel ook een brede glimlach op mijn gezicht en heel veel energie :)))))

Yes mupke, volgens mij heb jij nu ontdekt dat je plannen niet alleen plannen hoeven te blijven,maar deze zeer zeker uitgevoerd kunnen worden in de praktijk.

Lieve Brigitte, kijk uit: voor je het weet rent ze de afdeling af naar buiten op weg naar de winkels in Groningen....

Heel fijn om dit te lezen, wat doet dit een mens goed. Na een aantal spannende dagen, lijkt het er nu op dat je een zeker uitdaging met Djuna bent aangegaan. Zoals ik je ken ga jij ervoor haar bij te willen houden, in te willen halen en niet langer meer met minder tevreden te zijn.

Lief mupke, blijf alles op je eigen tempo doen. Zoals je eigen gevoel en lichaam het aangeven. Rustmomenten komen er nog genoeg, wanneer je over een poos uren achter elkaar door de winkelstraten in Maastricht, Luik en weet ik waar nog meer hebt kunnen rennen. Al denk ik dat er straks een tijd gaat komen dat wij allemaal onze best moeten doen om jou bij te houden en zelf die rustdagen nodig gaan hebben wanneer we met je op pad zijn geweest.. Ik zal dan ook maar alvast gaan beginnen met trainen en voorbereiden ;).

Lieve schat, papa gaat morgen niet weten wat hij ziet. Ik kijk er dan ook naar uit morgen verder te lezen wat je dan weer allemaal hebt uitgehaald en meegemaakt.

Dikke kus, knuffels en ontzettend veel liefs,

Shirani

ps: laten we niet vergeten dat de echo goed was en de medicijnen zijn aangeslagen. Ook dit is een opluchting. Zoals ik eerder al zei: blijf lachen lieve schat, dan lachen je longen mee. Misschien helpt het ze om wakker te blijven en hard te blijven werken zodat jij nog meer avonturen uit kan gaan halen en plannen in de praktijk kan gaan brengen.

Marion zei

hoi kyara.

wat goed van jou zeg,wat mooi dat je deze dingen allemaal al hebt gedaan,het zou niet makelijk zijn geweest,jij mag zooo trots zijn op je zelf he.
en wat een mooi en goed plan,wat zou jou vader trots zijn op jou,dit moment gaat hij nooit meer vergeten,en wat alida al schreef,leg het allemaal vast,want dit gaat jou speciale moment worden,wat zou dat emotioneel zijn voor jou vader.
jij hebt geweldige ouders en broer en zus,wat zijn ze allemaal lief voor jou,en wat hebben ook hun een doorzet vermogen,knap hoor.

ik wens je morgen een hele mooie dag toe,en ga jij jou vader maar verassen.

groetjes liefs marion slag

marion zei

hoi kyara


super meid!
de tranen staan mij in de ogen van blijdschap.
wat gaat het goed met jou.
iedere dag iets meer en je bent snel weer terug in limburg.
hier kijken we iedere dag uit naar de nieuwe blog die je moeder schrijft.
iedere morgen dat ik opsta zet ik eerst de computer aan om te kijken.
en je papa weet niet wat hij ziet een hele leuke verrassing heb je voor hem.
ga zo door meid.


dikke kus en een hele dikke knuffel
veel liefst sjef marion en kids

Suus zei

Wow! Ik kreeg kippenvel bij het lezen van dit heerlijke bericht!!
En als ik denk aan de BIG BIG SMILE die Ben zal hebben als hij jou ziet staan Kyara...
Die smile blijft dagen op Bens gezicht staan.
Helemaal te gek!!
Geniet ervan...
Dikke kus Suus en Peter

tinyensjaak zei

Het gaat je lukken Kyara.

Voor je het weet loop je naar de uitgang van het ziekenhuis.
Verras jij je vader vandaag maar.

Liefs Tiny

Lars zei

Lieve kyara!

Ik zit nu aan het ontbijt en ben me in gedachten al aan het verheugen voor die ouwe heer van je! Ik denk dat hij zijn geluk dadelijk niet meer op kan! voordat je naar het ziekenhuis ging zei die nog tussen het sleutelen door in de werkplaats dat hij jou nooit wat kon weigeren maar de manier waarop hij dat zei sprak boekdelen ! Ware liefde en geluk! Benny gaat zeker trots op je zijn!

Wat ook echt duidelijk is geworden de afgelopen weken is dat de Familie Slenter over extreem veel topsporters beschikt ! Daar ben jij zeker 1 van zonder hulp van een topconditie heb je alle beklimmingen getrotseerd. Van diepe dalen tot onmogelijke hoogten! Geluk heb je met zo een fantastische familie waar je dan af en toe eens lekker uit de wind kon zitten! Ik mijn ouders Pauline,Guy en Ines wensen je veel beterschap en als je beter bent kom eens naar onze nieuwe winkel kijken :) . Groetjes Lars

ingeborg zei

Lieve Kyara,

Wat een geweldig bericht!! Wat fijn dat je nu met sprongen vooruit gaat! Je bent een BIKKEL!!!
Samen met mama plannetjes smeden... echt heel leuk... gaaf en helemaal toppie.
Zet um op meid.... jij kan het met je nieuwe longen!!!

Groeten Ingeborg

rob zei

Hoi Kyara,

Ik verheug me al op de blog van vanavond.

Hoe zal je vader reageren en hoe wordt die verbaasde (maar zeker ook blije) blik vastgelegd op de foto?

Wat voor plannetje wordt er vandaag weer gesmeed door jullie?

Ga vooral zo door en laat ze maar zien, dat je de smaak te pakken hebt!

Groetjes,

Rob

Patries zei

Berichtje alleen maar voor Ben....

Die ´vrowluij´ kun je geen moment alleen laten he, alleen maar onzin in hun kop ;-)

Ik ben de hele dag al goed geluimd omdat ik alleen aan jouw big smile denken moet. Wat een heerlijke verrassing moet dat zijn. En voor ons ook!!! Snif snif, huil huil (big smile)

Nu gaat het weer opwaarts met de nederlandse economie, Kyara is klaar voor het shoppen!!!

Ben geniet het, dikke kus Patricia

P.S. Brigitte en Kyara ook geweldig van jullie, mamma heeft me vroeger al verleid tot belletje trekken..... XXXXX

Karin zei

Lieve lieve allemaal,

En WONDEREN bestaan...
Wat een geweldig nieuws!!

En hoe BREED zal Ben dadelijk lachen...

Een heel mooi, warm, fijn, bijzonder moment toegewenst en we wensen jullie nog ongelooflijk veel van deze mooie momenten toe.

Heel veel liefs van ons.

Ps; die donderdag, die 'ligt' ons wel :-), :-).

WIE BEN IK? zei

Geweldig, je bent echt een POWERGIRL, correctie: SUPERPOWERGIRL
Groet uit Bocholtz,
Brigitte

larse zei

toppie! (dat zeg ik altijd , hé?)

het gaat super!
ga zo door!

trouwens grappig dat met je vader.
maak daar eens foto's van dat wil ik zien :)

groetjes
larse claessens

Claudia zei

Hey lieverd,

Wat fijn om te lezen dat het zo vooruit gaat! Papa gaat vast apetrots zijn als jij hem opwacht, goed hoor!
Jij bent hier de ECHTE PRINSES!

Heel veel liefs en kusjes, ook voor mama en papa

Claudia Ottie & Ashley XXXXX
love u...............

Ingrid (dagverpleging) zei

Beste familie en vrienden van Kyara,begin maar heel snel met de plannen voor een superknalverjaardagsfeest op 26 januari in Limburg, want Kyara komt eraan!!!

MissPiggy zei

Woooohaaaaaa YOU GO GIRL!!!
Straks ren je mij voorbij hoor, let op mijn woorden!
Super zo'n verrassings-plan voor je papa.

x, Djuna

henkroos zei

WOW.... Wat een grote verassing.. Dat doet een mens goed! En Petriez heeft gelijk hoor!!!! vrouwlui kun je niet alleen laten... Dan gaan ze snel plannetjes smeden.
Ik zou er alles voor over hebben om dat gezicht van mijn ,, Breurke" te zien als zijn kanjer daar door de gang gelopen komt!!!! GEWELDIG!!!!
Heel veel blije en dikke knoevels voor jullie uit
Maastricht.. Roos en Henk

Iris Denis zei

Wauw, geweldig zoals je vooruit gaat! Dat zal een geweldige verrassing voor je vader zijn, denk ik! Nu zo door blijven gaan, kom op hè, je kunt 't!

Veel groetjes uit Terlinge..
Kathy, Jef en Iris

gertie zei

Wauwwwww!!!!! Kyara

Ik ben helemaal blij, you made my day!!

En volgens mij zitten al jou volgers net als ik te huilen van blijdschap en bewondering voor zo'n dappere meid. En heeft iedereen vandaag een supermooi begin van de dag na het lezen van jou grote stappen vooruit.

Geniet er allemaal van.

Liefs gertie

Mieke zei

nhey supersuperwoman
jullie zijn geweldig, gisteren hebben ben en kylian hier gebakjes zitten eten toen wisten ze nog niet van je plannetje. dus op deze verrassing kunnen ze jou ook wel gaan trakteren.Ik weet niet of ben al die sportmensen in huis nog wel kan gaan begeleiden kaj en kylian fietsen jij de maraton lopen. die man is straks op van de zenuwen. heb je een stoel voor ben klaar staan dat dat je hem op kunt vangen als hij omvalt van verbazing? meiden daar in groningen jullie zijn kanjers.
Runa kan straks lekker met je wandelen ik heb het haar verteld.
lieve groetjes de vanderzandetjes

joyce zei

Hey Kyara en familie,

Dit is echt SUPER nieuws!! Kippevel bij het lezen!
Je geduld wordt langzaam aan beloond, top!

Liefs, Bo en Bibi, Joyce en Ron xx

ilja zei

Hoi Kyara,

Wat een grote vooruitgang, wat een prestatie, wat een moed. Keep on going strong girl.

Roy zei

Hoi Kyara
Gelukkig gaat het de goede kant op met jou. We volgen elke dag op jouw blog het verhaal wat jouw mama voor je schrijft en leven met jullie mee.
Heb moed en vertrouwen en we hopen je snel terug te zien in Reijmerstok.
Lieve groetjes van
Ger Marlies Roy en Robin Kleijnen

jetkempen zei

Kyara
Dat gaat je lukken. Verras je pap maar eens.
Die weet niet wat hij ziet. Kyara het goed zo met jou. Je hebt gevochten en je bent er bijna. De rest komt nu heel snel.
Geniet van het gezicht van je vader

Groetjes Jet uit Sittard

pauline zei

Ha Kyara,

Ik vind je zó dapper! Echt je bent zo'n vechtertje daar kan ik en vele met mij een voorbeeld aan nemen.

Wat is je adres? Ik heb zelf ivm een opname van ruim een jaar veel kaartjes gehad en ik weet dat elk kaartje een feest was dus het leek me leuk jou er ook een te sturen, die muren moeten vol met mooi behang blijven:)

frans en jacqueline zei

Hey Kyara,

Wat een opluchting (letterlijk en figuurlijk).
Eindelijk na bijna vijf weken afzien voor jou, grote sprongen vooruit.
Toe maar, uit bed al, lopen, minder zuurstof nodig, op pad in bed, even winkelen.
Heel verbaasd, euforisch, ongelooflijk, super, fantastisch, uitzonderlijk, hebben we je verslag van vrijdag gelezen.
We zien uit naar het vervolg, de reacties van Ben!!!
Kan hij misschien zelf verslag uitbrengen hoe verbaasd en verrast hij was door jullie.

Dikke knuffels uit Limburg!!

Marco zei

Hoi Kyara en rest van fam.

De vele irritante dagen van machteloosheid zijn hopelijk nu voorbij en de mooie dagen komen er nu aan. Elke dag gaat speciaal bijzonder worden voor Kyara en als gezin kijken jullie nu met een smile naar de toekomst. Vanuit Terhorst volgen we elke dag de belevenissen en hopen dat jullie weer vlug naar Reijmerstok kunnen "verhuizen".

Veel liefs van
Jo, Marie-José, Veronique en Marco

Rianda en Babs zei

hee superwomen kyara

ongelovelijk maar waar wat doe je dit goed.heerlijk dat goede nieuws te lezen op je blog. topsport zit bij jullie in de genen.En daar heb jij nu de vruchten van geplukt.Meid super

Gr Peter Rianda en kids

Just Who I Am zei

Wat fijn om te lezen meis dat je al weer betere dagen hebt en geniet ,shoppen YES!!.Heb je Papa al verrast vandaag ,wat zal dat geweldig zijn ! Vind het geweldig om te lezen dat je weer vertrouwen krijgt in je lijf maar zeker in jezelf want je kunt het en het komt goed
Liefs Elisabeth

Marie-Therese zei

hoi Kyara,
fijn dat het goed met je gaat!
wat zaljou papa op hebben gekeken van toen hij je plotseling tegenkwam op de gang.
je bent goed bezig meid.

we denken iedere dag aan je~!

dikke poenekes Marie-Therese Patrick en Jody