zaterdag 8 januari 2011

"365 dagen onderweg"

He Kanjer, jij hebt mij gevraagd om jouw blog bij te houden zolang jij het niet kan. Pfff al twee dagen heb ik een black-out. Moeilijk hoor maar ik doe het graag voor jou.

Gisteren...een zware emotionele dag voor zowel Kyara als voor ons. Veel tranen zijn er gevloeid. Kyara zag het allemaal niet meer zitten en leek het op te geven. Haar lijfje doet veel pijn waardoor het moment van uit bed komen erg moeilijk is geworden. Ademen lukt niet zoals zij wilt. Angst om te gaan slapen en om niet meer wakker te worden. Angstig vertel je ons dat je bang bent, dat je de dingen die je zo graag wilt gaan doen niet meer kan gaan doen.

De druk van het Space Masker is opgevoerd. Suiker blijft te hoog, waarde van de kalium is goed ( was foute meting ), longfoto's status quo, ademen gaat moeilijk, saturatie blijft laag, nog steeds geen stem, na 4 weken nog steeds op de IC/HC.
Meisje, hoe krijgen we jou uit dit dal? Hoe halen wij jou angsten weg? Je bent boos en dat mag je ook zijn omdat je zo hard vecht en je ziet het eigenlijk weinig vooruitgaan. Dit is ook wat de artsen zeggen. Het medicijn dat je nu krijgt, moet binnen 2 dagen zijn werk gaan doen.

Vandaag...je bent wat vrolijker, je ligt lekker fris in je nieuwe pyama (cadeautje vanuit het Limburgse) en je geniet dat we met ons vijfjes zijn. 100 Keer per dag fluister jij in ons oor hoeveel je van ons houdt. Je pakt ons vast en wilt alleen maar kroelen. Je wordt verwend met goulash (je lievelingseten), we dollen met de slagroomspuit, ook vanuit het Limburgse. Vanaf een afstand willen ze je volproppen en vet mesten. Alles wat je ziet wil je eten. Een complete maaltijd vanmiddag, een sinaasappel, danoontje, 2 bekers cola, chocolade met nootjes, een bord goulash, sla, kersen vla met slagroom rechtstreeks uit de spuit zo in je mond, je eet de croissantjes van je broer en zus op en niet te vergeten...al die K...medicijnen! Het voordeel van het medicijn dat je nu krijgt is dat je héél veel honger hebt en dat de sondevoeding even gehalveerd kan worden. Jij kan het wel hebben :), mama en papa doen hier niet aan mee! (haha)

Morgen...denk eraan meisje, je hebt jezelf en Kaj beloofd om die wereldreis te gaan maken. Kaj is zich aan het voorbereiden en heeft wilde plannen met jou. Morgen gaat hij jou voorlezen uit het boek van Floortje Dessing "365 dagen onderweg". Een verhaal dat jij hebt uitgezocht en gaat waarmaken. Over een aantal jaren schrijf jij het boek: "Kyara Slenter 365 dagen onderweg!!"

Papa blijft vanavond nog een nachtje bij je slapen en hier geniet je van. Quality time...Slagroomspuit rechtstreeks uit het Limburgse.
Goulash, je favoriete maaltijd.


Heerlijk knuffelen met je tweelingzus.

22 opmerkingen:

Mieke zei

lieve superwomen
wat ben ik blij dat het je allemaal zo goed smaakt het is 1.30 midden in de nacht als ik je blog heb gelezen,het is een heftige achtbaan waar jullie in zitten maar morgen begint er een nieuwe dag geniet van het verhaal van floortje dat kaj je voor gaat lezen. en wie weet over 365 dagen lezen we niet meer over ziek zijn en beter worden maar over jullie avonturen in het buitenland
zet m op!en Kyara twijfel er niet aan je ouders en broer en zus houden zielsveel van je en zo kan ik er nog wel meer opnoemen kusjes en een dikke knuffel ook van runa van de vanderzandetjes

Els zei

Hoi Kyara,

Wat erg dat zo veel dingen minder gaan maar je moet blij zijn dat je zulke liefe ouders hebt en niet te vergeten Kay en Kilian. Wat zagen die foto's lekker uit. Zal ik je wat zeggen. Met kerst bij mijn ouders was ik verkouden en mijn broer gaf aan griep te hebben dinsdag 28 december ging ik samen met papa en mama en mijn broer Sinterklaas vieren.

Mijn broer studeert vanaf september 2010 in Géneve en daarom dat pakjesavond was op een andere dag viel dan voor de meeste andere uit Nederland.
Maar goed ik begon koortsig te worden en mijn broer was al ziek. Ondanks dat toch pannenkoeken gegeten een beetje jammer vond ik het dat ik maar een op kon gelukkig was ik niet de enige mijn broer luste er ook een. Sinterklaasavond was geweldig en even vergat ik tijdens een speurtocht dat ik eigenlijk ziek waardoor ik woensdag 29 december gehele dag op bed lag. Met oud en nieuw geen griep meer maar wel verkouden.

Ik hoop dat het snel beter met je gaat en je hoeft niet zo bang te zijn het zal niet z'n vaart lopen met jou en zeker niet als je zoveel lekker eet op z'n Limburgs. Als het wat beter gaat zorg dan voor zelfgebakken pannenkoeken op z'n Gronings van mij.

marion zei

hoi kyara

meid ga er voor denk aan je wereldreis met je broer kaj.
en van dat heerlijk eten van ons limburg knap je ook op.
ik denk heel veel aan je je bent iedere minuut in mijn gedachten.


dikke kus en knuffel


veel liefst sjef marion en kids

Alida zei

Wat weer een verhaal.
Wat een zware strijd die jij moet leveren.
Maar wat lees ik: je gaat een wereldreis maken?
Meid, wat een uitdaging.
Dus mede daarom blijf vechten en eten.
Des te eerder ben je in staat om net als Floortje die reis te gaan maken en er een verslag van te schrijven.
Maar voor jouw betekend het dan zoveel meer.

Zet 'm op.

Liefs Alida

Shirani zei

Lieve schat,

Hoop dat het je allemaal HEERLIJK gesmaakt heeft.

Even wat afleiding, even wat anders, even wat limburgse invloeden om je herstel te bevorderen.

Ja waarschijnlijk willen we je allemaal verwennen met allerlei lekkere dingen. Gewoon omdat verwennen er hopelijk voor gaat zorgen dat je een glimlach op je gezicht krijgt en je lichaam weer gaat aansterken.

Geniet vandaag van het verhaal dat Kaj je gaat vertellen. Lekker glaasje cola erbij, chocolade en misschien kipnuggets ;) EN dromen maar... Dromen van alle plannen, reizen en avonturen die je met Kaj maar ook met je vader, moeder en natuurlijk Kylian nog mee gaat maken....

Dikke kus sjatteke,

-XX- Shirani

henkroos zei

Hoi lieverd...Floortje Dessing!! Die afleveringen heb ik allemaal gezien. Cool hoor... EN ja een goed voorbeeld.... houd vol!!!! Die het laatst lacht, lacht het best. Het is niet makkelijk.. Altijd vechten en menen dat er geen vooruitgang is. maar zie wat je al allemaal bereikt hebt!!!!! IK weet wij hebben goed kletsen, maar we leven allemaal met je mee. we denken veel aan je.
En we houden van je!
dikke kus uit Maastricht. Roos en Henk

jetkempen zei

Meid het eten ziet er goed uit.
En dan die slagroom mmmmmmmmmm.
Die wereldreis komt er meid.
Bereid je er mentaal maar al op voor.
Je bent een kanjer . Met zulke lieve ouders en zus en broer moet je het wel redden.
Mijn duimen staan nog steeds te draaien.
Dikke knuffel van Jet uit Sittard

ian en maria zei

Hallo Kyara en natuurlijk dec rest van de fam.
Wat fijn dat we zo mee kunnen leven met jullie hopelijk gaan de medicijnen nu aanslaan en komt er vooruitgang Wij duimen voor jullie en wensen julliec heel veel sterkte kop op .

Marion zei

lieve familie,wat hebben jullie het moeilijk,en wat vind ik het erg voor jullie allemaal,wat zou het moeilijk zijn om jullie dochter en zus zo te zien vechten,ik kan mij voorstellen dat,dat voor jullie allemaal ook teveel kan gaan worden,je bent zo machteloos,als je iemand zo ziet vechten.
kyara meid,door zetten he,ik wil de 365 dagen van jou wereld reis graag gaan lezen in een blog en wie weet een boek.
je kan het meid,ik duim en bid hard voor jou.
ik hoop zo dat het snel beter mag gaan met jou.

liefs marion slag.

nanda_barten zei

Lieve Kyara,

Iedere dag spiek ik op jouw blog om te kijken hoe 't met je gaat. Je kunt 't meid...wat een weg moet je volgen...vol met kronkels, bergen en dalen maar de weg die je volgt leidt maar naar 1 ding en dat is de top. Hierna kun jij de hele wereld aan en ga je genieten van het uitzicht. Alle plannen zullen dan werkelijkheid worden!!

Denk aan je, liefs Nanda
Pedagogisch Team azM

stans zei

Hallo Kyara en familie,

Blijf volhouden en knokken, en vooral: BLIJF POSITIEF! En ik weet zeker dat je de winnaar wordt in dit gevecht. Voor nu valt het niet mee, maar over een poos als je thuis bent, en je leest de verhalen van je mama van je blog, dan kan je alleenmaar trots zijn op jezelf en je doorzettingsvermoegen.

Hou vol Kyara, en ook voor de naaste hou vol, het gaat jullie lukken.

Groetjes Stans

Anoniem zei

Hoi familie Slenter,
We blijven jullie volgen en als we hele lange armen hadden die tot groningen reikte knuffelden we met jullie mee.KOM OP HOU VOL!!!!
groetjes uit Margraten

jantine zei

Lieve mensen, Goh wat moeilijk en zwaar voor jullie allemaal. Maar wat doen jullie het allemaal super geweldig!!
Hoop dat het ieder dag een klein beetje beter gaat tot je echt 365 op reis kan gaan!!!
Veel kracht en liefde.
Het kaarsje brandt en ik bid voor jullie!
jantine

Janetta zei

Lieve Familie wat heb ik een bewondering voor jullie, het is zo zwaar voor Kyara, maar met jullie allemaal gaat deze TOPPER het echt wel redden.

En Kyara lekker hé die Goulach met rijst hmmmm ik ben er ook zo gek op mogen ze mij in de nacht wel voor wakker maken.
En dan die slagroom niet te vergeten jammie geniet er lekker van je kan de kilo'tjes wel gebruiken.

En net als al die anderen zeg ik ook, die wereldreis ga jij maken meis ga zo door TOPPER.

En familie voor jullie ook een dikke vette PLUIM.

Liefs Janetta

Terpie zei

Lieve lieve Kyara,
Meisje, wat wordt jij toch op de proef gesteld.
Hou vol en je gaat die mooie wereldreis maken.
Liefs en sterkte,
Maarten

John Lacroix zei

Lieve Kyara,

gisteren bij het handballen hoorden we dat je een eigen site hebt. We lezen dat het nog altijd op en neer gaat met je. Hou vol en we denken aan je en bidden elke avond voor het slapen gaan ook een gebedje voor jouw.
We missen je erg op school omdat je altijd zo lief voor ons was.

Doei, doei poenekes van Silke en Nanna oet Rimmersjtok

PS vond je onze tekening leuk?

John Lacroix zei

Lieve Kyara,

gisteren bij het handballen hoorden we dat je een eigen site hebt. We lezen dat het nog altijd op en neer gaat met je. Hou vol en we denken aan je en bidden elke avond voor het slapen gaan ook een gebedje voor jouw.
We missen je erg op school omdat je altijd zo lief voor ons was.

Doei, doei poenekes van Silke en Nanna oet Rimmersjtok

PS vond je onze tekening leuk?

frans en jacqueline zei

Heey Kayara,

Het wil nog niet echt de betere kant opgaan en ik kijk er niet van op dat je het even niet ziet zitten. Wat je allemaal moet meemaken is voor ons helemaal niet voor te stellen!
Fijn dat jullie weer even allemaal samen waren het weekend. Je bent al een hele tijd in Groningen en zult er naar uitzien dat jij weer naar Limburg terug kunt en zolang dat niet kan wordt dan maar een stukje Limburg naar jou gebracht.

Kop op, er komt een tijd dat het beter gaat. Die snorkel is er al uit, je eet goed om sterker te worden, een geweldige pap en mam en zus en broer die allemaal van je houden en je helpen.
Je komt er wel, al gaat het allemaal wat langzamer dan verwacht.
Een dikke knuffel uit Valkenburg liefs Frans en Jacqueline

Elly en Paul zei

Hoi Kyara,
Ik moet je de groetjes doen van Huber, hij vraagt iedere keer hoe het met je gaat. Ik heb weer alle geluk want hij komt nu iedere dag helpen alleen niet op woensdag maar het gaat wel.
Veel mensen vragen hoe het met je gaat en moet ik jou heel veel sterkte wensen en heel veel groetjes uit het dr ackenshuis.
Schat een dikke kus het gaat je goed,
Elly, Paul en Shorty.

deniesss zei

Hoi Kyra,

Voor het eerst dat ik reageer op je blog terwijl ik al heel lang mee lees.

Wat erg dat er zoveel dingen niet gaan zoals ze horen te gaan. Ik hoop dat het snel beter met je gaat.

Heel veel plezier met het boek wat kaj gaat voorlezen.

Als ik jou blog lees doet het me denken aan een heel mooi nummer.
Hier de link
http://www.youtube.com/watch?v=sf3QRdYmlSs&feature=fvst

Liefs Denise

Inge Kattenberg zei

Hoi Brigitte,

Ik wilde je even laten weten dat ik enorm veel bewondering heb voor de manier waarop je iedereen op de hoogte houdt! Ondanks de tegenslagen weet je telkens weer een mooi verhaal neer te zetten, hoe moeilijk ook...SUPER!

heel veel liefs, Inge

larissa zei

Hoi Allemaal en vooral Kyara,

zo stiekem volgen we hoe het met jullie gaat en vandaag zag ik dan ook dat je voor het eerst weer zelf achter de computer zit. Een super vooruit gang!! Bij het lezen van je blog springen tranen me in de ogen, wat een levenstest maken jullie met z'n allen door. Woorden schieten me dan ook te kort om aan te geven hoe ik jullie bewonder als familie.
Heel veel sterkte succes!!

liefs Larissa en Chris

ps Kyara en Kay als jullie hulp nodig hebben bij het plannen van jullie reis, laat het maar horen!!