woensdag 16 februari 2011

Cijfertjes

In de politiek hebben ze het over cijfertjes en in de medische wereld draait er ook veel om cijfertjes. Vandaag de eerste controle in Groningen en de cijfertjes waren GOED!! Hoera, Kyara en, eerlijk gezegd, wij waren best zenuwachtig. Vanaf zondag heeft Kyara al diarree en dit mag absoluut niet aangezien de afstotingsmedicijnen dan veel heftiger worden opgenomen door de darmen. Kyara was heel bang dat de artsen zouden beslissen dat zij weer opgenomen moest worden. Slechte zin had zij ervan.

Vanmorgen ontving de professor Kyara met open armen. Zo'n controle dag is best druk en inspannend voor haar. Eerst naar de prikdienst; longfunctie blazen; longfoto's maken; gesprek en onderzoek door de professor; gesprek met diëtiste; gesprek met fysiotherapeute; gesprek met medisch maatschappelijk werk en de KNO arts. Allemaal super betrokken mensen en iedereen heeft het beste voor met onze dochter. Voor Kyara best vermoeiend want zoveel uren achter elkaar zitten kan zij nog niet. Tussendoor eten en zorgen dat zij de medicijnen binnen krijgt, zorgt voor wat organisatie. Een ware afleiding van de dag was de POST. Sokken, sokken en nog een sokken. Geweldig en mensen, bedankt!
Het is je allemaal gelukt vandaag. Resultaat...goede uitslagen; 32 pillen per dag worden er nu 29. Yes, hopenlijk worden dit er nog minder. Een tevreden professor en we mogen terug naar huis. Definitief afscheid genomen van het Ronald MacDonald huis en veel lieve, zorgzame mensen die wij hebben mogen leren kennen. Spanning viel bij ons weg. Nu voelt het "echt" als naar huis gaan.

Kyara dacht dat zij na de carnaval weer halve dagen school mocht bezoeken maar helaas mag zij dit pas na de paasvakantie. Dit heeft te maken met infectiegevaar. Hier baalde zij enorm van want school vindt Kyara erg leuk en op dit moment is zij heel gemotiveerd om bezig te zijn met school, doubleren is het laatse wat zij wil. Schatje, wij gaan eerst hard werken om jou de dagelijkse eenvoudige dingen zoals opstaan, aankleden, verzorgen, eten, medicatie zelfstandig aan te leren en dan zien we verder. Overgaan naar 3 gaat jou lukken en ook die cijfertjes gaan we samen aanpakken. Samen ben je sterker. Stapje voor stapje lieverd. Geduld!

14 opmerkingen:

Els zei

Kyara,

Echt wat ben ik super blij met dit bericht en wanneer ga je naar school. Maar daar bij moet je wel zo zelfstandig mogelijk zijn en samen met je ouders gaat dit lukken.

Kyara, met spanning zitten wachten en wat ben ik super blij. Ik hoop dat je door blijft zetten. Jammer van Carnaval maar hemelvaart en pinksteren komt nog en van de zomer wat voor een vakantie wordt het?

marion zei

hoi kyara

super meid wat ben jij goed.
knap van je hoor na zo een korte tijd wat jij allemaal bereikt hebt.
binnenkort haal jij de top|!
zeker weten en vooral met zo een fam. achter je.
ik kan me voorstellen dat het je te lang duurt voor dat je weer na school kan, maar meid die komt ook weer.


dikke kus knuffel
heel veel liefst sjef marion en kids

rob zei

Hoi Kyara,

Super bericht, om te lezen! Gisteren heb ik met spanning zitten wachten op een "goed nieuws" bericht en hier staat het dan in je blog.

Zo te lezen een drukke en vermoeiende dag voor jullie, maar met zo'n goed bericht is het fijn om weer richting Reijmerstok te gaan. Ook weer een lading sokken meegekregen, dus dat wordt weer oefenen!

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer naar school, maar het (buik)griepvirus is behoorlijk actief op scholen en dan kun je beter eerst thuis verder werken en trainen aan je herstel. Alles op zijn tijd. Niet teveel hooi op de vork nemen, hoe graag je nu ook wilt.

Gisterenavond nog afscheid genomen van een van onze speelsters, Caitlin Farrell, zij gaat spelen in de Amerikaanse profcompetitie. Samen met de speelsters gebak gegeten op het Trainingscentrum. Heel gezellig! Vrijdag vliegt ze terug naar haar thuisland Amerika.
Goed idee trouwens, om het shirt in te lijsten!

Groetjes,

Rob

Michel zei

Hallo Kyara en familie, hier eindelijk weer eens wat van mij. Super dat het naar huis gaan nu echt is en dat dit hoofdstuk afgesloten is. Mooi ook dat de prof tevreden is en je leeker mee mocht naar huis. Natuurlijk is het balen dat je nog niet naar school mag en dat je niet wilt blijven zitten. Maar vergeet 1 ding niet, wat is 1 jaar overdoen ten opzichte van weet ik niet hoeveel jaar er bij te hebben gekregen. Natuurlijk wil je bij je vriendinnen in de klas blijven maar als het vriendinnen zijn zie je ze nog heel vaak en heel lang. Je zal nu wel denken wat een onzin schrijft die man , die ik helemaal niet ken. En dat is misschien ook wel zo maar ik denk dat je dit later ook veel zult gaan gebruiken. Ik weet wel 1 ding zeker, als je voor school net zo strijd als dat je in het ziekenhuis hebt gedaan ( en nu thuis ook weer) ga jij zeker naar de 3de. Ik ben in ieder geval blij om te lezen dat het beter met je gaat ondanks de diarree. Blif zo doorgaan dan komt school heel snel in zicht. Ik ben in ieder geval trots op je en vertel de mensen in mijn omgeving ook wel eens over jou, dat je zo`n ontzettende doorzetter bent en dat iedereen een voorbeeld kan nemen aan jou.
Groetjes Michel van Straaten

Alida zei

In 1 woord: GEWELDIG!!

Wat een mooi verhaal met cijfers en scores.

natuurlijk wil Kyara weer meer dan ze nu kan.
Maar blijkbaar heeft ze dat nodig.
De uitdaging.
Doelen stellen.

Fijn dat ook nu de sokken nog binnenstromen.

Noem eens een cijfer.
Hoeveel paar sokken heb je tot nu toe per post gekregen?

Liefs Alida

pdenbreejen zei

Hoi Kyara,
Via Djuna ben ik een tijdje terug op je blog gekomen en kijk regelmatig even hoe het met je gaat.
Super dat de controle goed was! Nu lekker genieten thuis.
Steeds als ik het nummer ' I'm coming home' hoor moet ik even aan je denken.
Geniet ervan samen met je familie.
Groetjes Pauline

Shirani zei

En jij krijgt van mij een dikke 10 met een griffel!!!

Schatje wat doe je het toch goed, keihard je best doen, steeds een stapje verder willen. Alleen dat laatste net iets sneller dan dat je artsen willen of goed voor je vinden.

Van 2 naar 3, met deze vechtersmentaliteit geen probleem. Wat je op school kunt doen, mag je nu misschien tot de paasvakantie thuis doen? Gewoon lekker op je eigen tempo, in je eigen omgeving.

Nog meer aansterken zodat je al die bacterien en andere infectiebronnen de baas kunt wanneer je naar school gaat.

Je bent in ieder geval na het ziekenhuisbezoek van gisteren weer "gewoon" thuis, SUPER schatje!!!

Love You,

Dikke kus en liefs

Shirani

lielie zei

BOTS!!!!!!
Da wil ik maar zeggen! Ze hadden je niet eens mogen houden daar, was ik je persoonlijk komen halen.... ofja wel samen met mijn dinges natuurlijk!

jeeeej!

liefs Lielie

henkroos zei

Hoi liefje... Super dat alles goed gegaan is in Groningen!!!! En alle cijfertjes goed zijn... Dus een heel goed rapport, het is dan wel geen schoolrapport maar wel een zeer belangrijk rapport!!!! School komt ook wel weer maar natuurlijk gaat je dat weer niet snel genoeg.Ik heb net met Patricia gebeld... Die ligt in het ziekenhuis in Gerolstein en is aan haar schouder geopereerd.. Alles is goed gegaan, ze was gisteren wel erg ziek... Had veel moeten braken. Vandaag zijn ze al met fysiotherapie begonnen. Veel bewegen moet ze anders gaat de schouder vast zitten. Morgen mag ze weer naar huis en Zaterdag gaan we bij haar op ziekenbezoek.... Liefje, nu ga ik douchen en dan lekker op de bank T.V. kijken! Dikke kus uit Maastricht.... Roos en Henk

nadine wolfs zei

Hey kyara en family,

school loopt niet weg!! En cijfers die komen wel goed!! Doubleren wat is dat voor een vies woord!!

Ik kom volgende week eens even langs met bergen huiswerk hahaha

Groetjes de juf!!!

Karin zei

Ha die Kyara,

Super om te lezen dat je weer thuis BENt...

En nu van
SSSSSSSSS
naar de
MMMMMMMMM
dan naar de
LLLLLLLLL
en dan naar de
PPPPPPPPP

Oftewel van
Sokken naar de Maillots dan naar de leggings en dan naar de Panty's.

En wie weet hoeveel je daar dan weer van krijgt toegestuurd.
Het is wel handig op deze manier om je kast uit te breiden...
Daarna kun je nog altijd overgaan op strechbroeken, gewone broeken,
de rokjes, de topjes, de shirtjes of whatever.
Niemand die het doorheeft.

Hé, ga zo door en blijf genieten van dat prachtige UITZICHT!!!
Achter de horizon schijnt altijd de zon.

V.O.L.V.O.
(Veel Ook Liefs Van Ons)

Mart zei

Geweldig!!

Wat een goed nieuws.
Wij verheugen ons ookal op jou terugkomst!
Maar eerst kracht opbouwen en dan komt de rest vanzelf.

Groetjes en tot snel,

Mart

jetkempen zei

Kyara

Je gaat goed meid.
De school komt wel. Haal je best. Eerst inderdaad je gezondheid. Even rustig aan . Je haalt het allemaal wel in.
Iemand die wat zo sterk is kan dat wel.
Geniet nu lekker thuis.

Groetjes jet

Margreth zei

Hey Kyara en co,

Weer thuis, geweldig!

Dikke Knuff