vrijdag 4 februari 2011

Nieuwe moed

Eindelijk meisje je kan weer lachen, eindelijk maak je weer grapjes, eindelijk klim je langzaam uit die kuil, eindelijk uitslag, eindelijk weer inspiratie, eindelijk heb je weer nieuwe moed, eindelijk zien we weer geluk in je ogen, eindelijk is het minder donker nu! Vandaag kwamen de doktoren vertellen dat er n.a.v. de kweken een schimmel is gevonden. Niet het paard van Sinterklaas :-) lekker flauw he schatje! Maar een schimmel die ervoor zorgt dat jij last hebt van zoveel slijm in je longen. Er komt een medicijn bij. De hoeveelste pil, spuit, drankje? "Maakt niet uit papa" zeg jij, "als het maar stopt! Ik wil naar huis". Dat is het beste medicijn volgens jou. De dokter heeft toegezegd dat wanneer jij alléén je sokken aan kan trekken je héél dicht bij huis bent. Dit soort dingen onthoud jij wel! Het viel de dokter op dat jij nu groene sokken aan had, normaal roze. Wat onder die sokken zat wilde jij even laten zien. "Zit u dokter? Wilt u eens kijken naar mijn tenen? Die zijn erg blauw". Grapje, dat was de nagellak kleur van gisteren, morgen trek jij blauwe sokken aan en gaan we de kleur groen proberen. Haha, we hebben toch niets te doen(nou ja..) en zoveel kleuren nog die we moeten uitproberen. Wat je eigenlijk wilde laten zien was dat jij de sokken zelf kon aandoen. Je ging zelf rechtop zitten in bed, dit kost jou heel veel kracht maar je deed dit gewoon. "Dus dokter, volgens mij mag ik nu naar huis?" Big smile van de dokter. Schatje de doktoren houden je geen dag langer in het ziekenhuis dan nodig, vertrouw daar op. Eerst nu die schimmel zien kwijt te raken en hopenlijk gaat het dan snel vooruit. Je had ook een cadeautje voor de dokter. Al weken wachten ze dat jij slijm ophoest, dit in een potje spuugt om te kweken. Dit lukt jou niet, kost je teveel kracht en veroorzaakt stress en frustratie bij jou. Eindelijk kwam de flinke hoestbui, mond vol slijm, snel potje erbij en gemikt in het potje. Eigenlijk is het niet meer nodig omdat ze genoeg troep bij de bronchoscopie hebben weggehaald maar jij zag het anders. "Dokter, ik heb een cadeautje voor u; Kweek of geen kweek, dit potje wordt gekweekt!!!" De dokter zag hier wel de humor van in en heeft beloofd dit te kweken.
Vandaag kwam ik de tekst tegen en moest aan jou denken:
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt
En of jij karakter hebt kanjer. Keer op keer, jaar in jaar uit. Vanaf het weekend had je niets te missen, je zag het niet meer zitten en niets boeide jou meer, ellendig was je, heel verdrietig waren wij allemaal, veel gedachten gingen door ons hoofd, veel gepraat, gehuild, peptalks, noem maar op. Nu zit je weer rechtop in je bed en geniet je weer van allerlei kleine dingen. Je maakt weer plannetjes. Morgen gaan we trainen. Gelukkig hebben allerlei lieve medewerkers van Welzorg (Die meneer van Wiki-leaks en die Tante uit V) gezorgd voor een nieuwe rolstoel, en dat binnen 2 dagen. Wauw, wat een samenwerking. Hiermee kunnen we hopenlijk in het weekend lekker naar buiten; Je hebt namelijk een opdracht van de fysiotherapeut uit te voeren: goed trainen als jij je lekker voelt; 3 minuten lopen achter de rolstoel; 3 minuten zitten en dit 3 x per dag herhalen. Een nieuwe start en gelukkig heb jij weer moed.

22 opmerkingen:

Shirani zei

Lieve lieve schat,

Wat fijn te lezen dat je het zonlicht weer een beetje kan zien.
Wat fijn dat je humor, die nooit verloren gaat, weer hoorbaar en zichtbaar is voor de mensen om je heen.
Wat fijn dat je weer nieuwe power, inspiratie, wijsheid hebt gevonden.
Wat fijn dat je een beetje cement onder je voeten kan voelen, waardoor je weer hoger in die kuil staat. De weg omhoog, uit deze kuil, is weer in zicht. Krabbel rustig verder omhoog, dan kom je er wel.
Wat fijn dat je oogjes weer een beetje stralen.
Wat fijn dat je weer zin hebt om die dokter uit te dagen en te plagen, doe je goed :)))
Wat fijn dat mijn diva, superwoman, lieve dinnetje weer opkrabbelt.....

Elke dag weer een uitdaging voor die artsen om ervoor te zorgen dat ze het een keer goed raden, al die kleuren...

Nog een pilletje, spuitje: jij hebt je doel gezet = NAAR HUIS. Met die goede hulp van je oom en tante ga je die uitdaging van de fysio ook weer aan kunnen.Lekker weer, naar buiten, zonnetje schijnt, op weg naar.......

Lieve schat: "Niemand kan je er onderdoor halen, tenzij je het zelf toe laat": Denk dat jij wel hebt laten zien dat je keihard vecht om je er niet onderdoor te laten halen. Jij hebt zo'n sterke power in je, dat laat jij niet toe!!!

En dat, dat is zoals ik je ken: "komt goed schatje"...Let maar op. Geniet van het weekend met een lach:)))))

Uiteraard heb je bij alles wat ik hierboven schrijf de super power van die twee/vier coaches, die zoveel mogelijk aan je bed staan. Ook zij moeten niet vergeten worden. De weg naar het strand lijkt vaak zo ver weg en dan weer dichtbij. Lieve allemaal: zorg dat die 5 handdoeken klaar liggen, zodat straks wanneer de zon schijnt het strand voor jullie is..

Dikke kus, lieve en warme knuffels en zoveel liefs mupke.

-xx- Shirani

tinyensjaak zei

Hallo Kyara en fam.

Gelukkig weer een beter bericht dat het stapje voot stapje de goede kant op gaat,en dat die beestjes snel verdwijnen.
Klim verder uit die diepe kuil je kunt het.
Liefs tiny

marion zei

hoi kyara


wat heerlijk dat het je al weer iets beter gaat, en dat je weer moed hebt.
meid ik vindt het super.
maar wat heb jij een sterke wil om te vechten jij klimt steeds weer uit het dal.
en met zo een steun van je fam. komje er wel
wij wensen je een heel mooi weekend met je fam.
geniet er lekker van om iedereen om je heen te hebben


dikke kus en knuffel
heel veel liefst sjef marion en kids

Patries zei

Hahaha, we liggen dubbel van jouw humor... Spuug die doktor maar alle glaasjes vol die kunt vinden, zie het al helemaal voor me. Als je nog wat nodig hebt voor de doc, Moses sabbelt zoveel, we kunnen wat voor je bewaren.

Erg glad op de mount everest he? Je glijdt elke keer een stukje terug, maar daarvoor hebben we spikes voor onder je schoenen hahaha...

Als het leven je een citroen geeft, dan vraag naar tequila en zout! (Jij pas in 3 jaar) Jij kunt ondertussen een citroenplantage beginnen....

Meid , dat 'beetje' schimmel krijg je ook nog onder kontrolle. Veel plezier in het weekend, wij sturen alle zonnestralen voor het weekend naar Groningen zodat jij lekker naar buiten kunt!

Big kisses!!
Patries & Ralf

rob zei

Hoi Kyara,

Eindelijk weer een blog en ook nog een, die weer aangeeft, dat je een topsporter bent!

Ik heb het met de speelsters van de FC Twente Vrouwen regelmatig over jou gehad en ze vragen me nu elke keer hoe het met je gaat en dan is het leuk om zo'n bericht te lezen.
Ik zie ze maandag weer bij de training ('s middags op het veld en 's avonds in het krachthonk) en reken maar dat ze met jullie meeleven. Ze hebben alle tijd genomen om je kaart te voorzien van persoonlijke boodschappen en deze zul je vandaag/morgen wel ontvangen. Ik heb er een programmablaadje bijgedaan, zodat je de namen terug kunt vinden van de speelsters.

Blij, dat ze het "paard van Sinterklaas" hebben gevonden, zodat ze daar de juiste medicatie voor kunnen geven. Zeker weten, dat je hierdoor je (nog) beter gaat voelen.

Als je humor weer boven komt drijven, dan komt alles goed. Was het ook niet "Don't worry, be happy"! Altijd proberen om het positieve te zien, ook al is het nog zo klein.

Nu mag je weer trainen en nieuwe power, inspiratie (heeft met sokken te maken) en plannetjes gaan smeden met je moeder!

Kyara, zet hem op! Train ze en laat maar zien dat je een kanjer, topper en topsporter bent!

Groetjes (ook van alle speelsters van de FC Twente Vrouwen),

Rob

Els zei

Hoi Kyara,

Bijna 4 dagen moest ik op volgend bericht van jou wachten. En wat ik nu lees super! Echt ik ben zo blij voor jou, Kylian, Kay, Ben en Birgitte. 3 dagen dacht ik terwijl ik mijn eigen leven leide hoe zou het met kyara zijn. Geef via de weblog het adres van waar je woont als je naar huis mag zorg ik voor een kaartje op de deurmat.
En sterkte met oefenen het is geen rustig weer in Groningen.

Alida zei

Wat ben ik blij dit positieve verhaal te lezen. Maakte mij ernstige zorgen toen het een aantal dagen stil bleef. Maar gelukkkig, je hebt als een echte pitt bull je tanden weer in het leven gezet.

Die schimmels krijgen nu flink op hun duvel door de medicijnen. Jij gaat als een idioot achter de rolstoel aan rennen. Je trekt elke dag 10 keer schone sokken aan.

Laat de dokters maar eens zien wie de sterkste is!!!

Fijn weekend jullie daar in Groningen.

Liefs Alida

Gup zei

Hoi Kyara,

Fijn dat er weer zo'n positief bericht staat! Heb je mijn kaartje al ontvangen?:)

En wat een mooie tekst zeg! Zeker van toepassing op jou!

Groetjes Marianne

Ps. ik moest best lachen, om jou grapjes met de dokter!

Mart zei

Hey Toppertje,

Karakter heb jij zeker!!!
Blijf zo door gaan en dan komt Limburg vanzelf dichterbij!!!

Groetjes,

mart

jetkempen zei

Wat fijn Kyara dat er weer wat meer vooruitzicht is. De kuil is nu weer minder diep. De rest komt nu ook. begin maar al met aftellen. Je krabbelt er langzaam maar zeker uit. je bent een kanjer.
Fijn weekend en ga maar lekker met en achter je rolstoel. Gaat je lukken hoor.
Fijn weekend voor joe en je familie.

Liefs jet

Alida zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Mieke zei

hey superwoman

Even een berichtje uit Gulpen.
Klasse dat het weer wat beter met je gaat.Die schimmel(of het paard )even uit je lijf bannen en dan ben je een eind op de goede weg.
Hopelijk zit je dan aan het eind van de tunnel en krijg je Thuis in zicht.
Ik weet niet hoeveel kleuren nagellak je nog hebt? maar moeten daar nog aparte sokken bij gezocht worden, dan kun je de artsen iedere dag verrassen met een spannende creatie. Peet is wandelen met Runa die zien we de eerste uren nog niet terug,dan heb je er de rest van de avond er geen kind aan.(ik bedoel peter, runa wiltgraag nog een keer uit,Peet slaapt) Hij heeft zich gisteren officieel ingeschreven bij het st jacobs genootschap hij is nu een pelgrim en kan aan zijn tocht naar Santiago beginnen. hij zal je hier zelf wel meer over vertellen.
Zeg dame train maar goed.
Kusjes en tot snel de vanderzandetjes en Runa

Janetta zei

Wat ben ik blij om hier weer een bericht te lezen, maakte me een beetje zorgen, maar gelukkig krabbel je weer op al is het elke keer een klein stapje maar zo kom je er toch weer.
Je bent en blijft een TOPPER Kyara.

Hopelijk ben je die schimmel gauw weer kwijt, helaas zijn die dingen er meestal sneller dan dat ze weer verdwijnen, maar geef het de tijd het gaat je zekers ook deze keer weer lukken.

Liefs Janetta

rob zei

Hoi Kyara,

Deze mail ontving ik van een van onze speelsters, Maud Roetgering.

Lees maar!
-----------------------------------
Maud Roetgering 05 februari om 15:19 Rapporteren

Hoi Rob,

Wauw nou ik ben blij dat ze het heel erg leuk vind!
Wat een klein gebaar al niet kan doen he?
Ik zal alle speelsters de groetjes doen en wens haar heel erg veel beterschap!

Groetjes, Maud
-----------------------------------
Kaartje is volgens Kylian nog niet binnengekomen op jullie adres, maar de kaart is onderweg!

Ik ben ook bezig met een andere verrassing, maar die zul je waarschijnlijk pas aan het eind van deze week ontvangen!

Groetjes,

Rob

henkroos zei

3minuten achter de rolstoel-3minuten in de rolstoel-dit 3x herhalen... 3x3=negen ieder zingt zijn eigen lied
3x3=negen en Kyara zingt haar lied!!! Dat je weer het hoogste lied zingt is wel duidelijk... Heerlijk om te lezen dat het weer iets beter met je gaat... Gaat het goed met jou..Gaat het goed met ons!!!! Ben jij Blij.. Zijn wij blij!!!!
Liefje heel veel zonnige zoenen uit Maastricht!!
Roos en Henk

lielie zei

" wat achter ons ligt, en wat voor ons ligt, is NIETS vergeleken met wat in ons ligt"

In dit geval wat in jou ligt lief dapper ding!
Kaartje is hopelijk onderweg!

Ik denk met alles wat ik in me heb aan jou en je lieve familie!
Kupke omhoog en hopsakee die sokken aan ;)

Liefs annelie

Ingrid zei

Hoi Kyara,

nu een berichtje voor jouw moeder. Goed gedaan, Brigitte. Duidelijke tekst en leuk die grap over de schimmel. Je hebt woord gehouden.
Ben trots op je. Blijf goed luisteren naar jezelf. Het is een normale reactie in een niet-normale situatie, vergeet hem niet. Hij kan steunend zijn. Je merkt hopenlijk dat ik met je meedoe voor wat betreft de tekst. Wij zijn een duo, he! Waarschijnlijk begrijpen weinig mensen deze tekst, maar.....
Vergeet mijn telefoonnummer niet.

Groetjes en...., Ingrid.

Just Who I Am zei

Wat fijn te lezen dat het weer wat beter gaat .En jij bent echt een kanjer Kyara!! luister naar de artsen maar luister ook zeker goed naar wat je lijf zegt en dat doe je !! Het komt goed meisje al duurt het misschien wat langer dan jij gehoopt had!Geduld hebben is een schone zaak al valt dat niet altijd mee
Liefs Elisabeth

Bjorn zei

Hey Kyara,

Ik heb net weer even wat updates van je zitten lezen en ik moet zeggen dat ik het knap vind hoe je het doet. Die kleine momenten dat het even goed gaat, daar moet je je aan vasthouden, want straks als die longen eindelijk doen wat ze horen te doen is je hele leven een groot mooi moment. Hou nog even vol en dat geluk komt ook jouw kant op.

Liefs...Bjorn.

Karin zei

L.L.K.
(Lieve Lieve Kyara),

En deze tekst is voor jou:

Ik BEN vandaag zo vrolijk
zo vrolijk zo vrolijk
Ik BEN behoorlijk vrolijk
zo vrolijk was ik nooit...

En natuurlijk zijn die voeten van jou ook behoorlijk vrolijk...
die boffen maar dat ze aan jou vastzitten...
en niet aan de één of andere slapjanus, die zich niet kan of wil bukken of kan of wil inzetten.
Die voeten boffen maar met jou, dat ze zelfs ook nog een ander kleurtje sokken aan krijgen.
Welke voeten willen dat nou niet??
Door die voeten mag jij dadelijk naar huis...
dus die voeten zijn op dit moment wel heel erg belangrijk...
vertroetel ze...
praat tegen ze...
(of laat dat je moeder doen...haha)
achter de rolstoel lopen...
in de rolstoel even uitrusten...
Zorg ervoor dat die voeten dicht bij je handen blijven...
dan gaan die sokken nog gemakkelijker aan...

En weet je...
als die voeten nou even geen zin hebben, zeg je gewoon:
"Kom onmiddellijk (met dubbele 'd'en dubbele 'l') omhoog met die voeten!!!"

Ahwel, heel veel positiviteit en humor blijven houden!!

V.L.A.
(Veel Liefs Again).

Wendy zei

hoi lieverd,

goed van jou dat je alweer uit een dip geklommen bent,en ook weer heel knap van b,b,k,k want die halen je steeds weer mee eruit!
en zichzelf ook!
je krijgt heel veel groetjes van ons,en ook van mijn schoonmoeder(weet je wel,lenie uit oirsbeek :)
dikke knuffels!!!

roel en wendy

Carmen zei

Hallo alle Slentertjes daar in het Groningse land. Dit doet ons goed om te lezen. We vinden het iedere keer weer bewonderenswaardig hoe jullie dit samen aanpakken en te lijf gaan. Een dik vet applaus is dan ook wel op zijn plaats. (klap klap klap klap klap, goeie he) Samen zijn jullie krachtig team waar de power vanaf straalt. Blijf zo doorgaan en laat de zon maar schijnen. heel veel groetjes van alle acampootjes. ook van omi.