maandag 14 februari 2011

Gezonde mensen hebben duizend wensen, zieke mensen maar 1

Wat is het heerlijk om thuis te zijn. Gewoon...heerlijk met zijn vijfjes ontbijten, heerlijk met zijn vijfjes op de bank hangen voor de kachel, heerlijk met ons vijfjes een spelletje doen, heerlijk weer om de verhalen te horen als Kaj en Kylian uit school komen, heerlijk om de buren even te spreken, heerlijk om even met Runa de wei in te lopen, heerlijk om onze vrienden en familie weer allemaal gezien te hebben, heerlijk om te zien hoe Kyara de trappen oploopt en door het huis wandelt, genieten van elkaar, zo gewoon...maar toch anders.

Nu we weer thuis zijn en we echt alles zonder verpleging moeten doen is het toch hectisch. De vermoeidheid en onze tranen van zowel blijdschap als verdriet komen er nu uit. We zijn heel druk bezig om een ritme te vinden wat betreft de medicatie. Oude medicatie hebben we opgeruimd, de zuurstof wordt opgehaald, de neuskapbeademing kan de deur uit, de saturatiemeter weg en dit alles moet plaatsmaken voor de nieuwe spullen. Raar, de vertrouwde en voor ons veilige attributen die we al 14 jaar in huis hebben gaan we inleveren. Onwerkelijk allemaal maar fijn dat dit gebeurt en jij dit bewust kan meemaken. De oude medicijnen leveren we in en deze gaan mee naar Afrika waar de kindjes daar, misschien wel mee geholpen kunnen worden. De kinderen gillen hier al dat het de hele dag over medicijnen gaat. Slikken en spuiten is nu het onderwerp hier. De klok wordt goed in de gaten gehouden anders raken we in de knel. Alles is even onwennig maar wij zijn er zeker van dat ook dit ons gaat lukken. Vandaag klaagde Kyara over pijn in haar kuiten en bovenbenen. Haha schatje, je hebt gewoon spierpijn. De trap zomaar oplopen is niet niks. Je hebt hard gewerkt afgelopen 9 weken maar nu is het werken met je spieren en ook nu bewijs je maar weer dat je talent hebt. Talent...het geloof in je eigen kunnen en kracht. Wauw je bewijst dat thuis zijn het beste medicijn is. De artsen zullen woensdag versteld staan wat jij al allemaal doet thuis. Ja ja, ook zeggen wij dat je veel op de bank voor je kacheltje lui ligt te wezen en geniet van het uitzicht naar buiten. Jouw wens is in vervulling gegaan lieverd en wij gaan het maximale uit je nieuwe longen halen. Het goede seizoen staat voor de deur. Morgen start de fysio thuis en deze zal jij hard nodig hebben als ik al je plannen beluister. Vanavond waren wij op bezoek bij vrienden en je vertelde voluit over "De Nacht van Gulpen" in 2012. Jij hebt je voorgenomen deze te lopen. Ik ken jou. Als jij iets in je hoofdje hebt zitten dan ga jij ervoor. Met die ene wens van jou die in vervulling is gegaan gaat het helemaal goed komen lieverd. Eerder voegde wij dagen aan het leven, maar vanaf nu gaan wij leven voegen aan de dagen.

12 opmerkingen:

marion zei

hoi kyara

meid wat geweldig hoe het nu met je gaat.
wat heb jij veel bereikt in 9 weken.
en de rest lukt jij ook nog wat jij wilt bereiken gebeurt ook dat heb je van je moeder , die haalt ook de onderste steen boven.
woensdag zullen ze zeker opkijken hoe jij vooruit bent gegaan.
ik wens je ieder dag een super dag.dikke kus knuffel
heel veel liefst sjef marion en kids

Els zei

Hoi Kyara,

Hoera! Hoera! Hoera! Ik be superblij met dit bericht van gisteren echt super. Ik hoop dat wij samen van leuke dingen kunnen dingen dromen. Jij van de nacht van Gulpen. Ik van mijn vakantie naar Geneve in april zodat ik samen met papa en mama en mijn broer Simon zijn stad kan leren kennen. In juli ga ik met een reisorganisatie naar voor mij voor het eerst Hongarije.

Ik hoop dat het nog steeds goed met jullie blijft gaan en dat ik wil dat jullie snel aan het medicijngebruik en rtme wennen. Morgen zie ik jullie volgende blog tegemoet.

ingeborg zei

Hoi allemaal,

Wat een mooi bericht toch weer!! Kyara je bent een Kanjer! Geniet van het lekker weer thuis zijn!
Jou wens is uitgekomen, nieuwe longen..... een nieuw begin, je oude leventje oppakken maar dan wel anders omdat je nu wel lucht hebt om alles te doen wat je toen zo graag zou willen.
Dus nu is het tijd dat de dromen uit gaan komen...... en dat gaat jou echt wel lukken. Met zo'n liefdevol gezin om je heen.

Meis geniet en geniet,

Ingeborg

Alida zei

Een verhaal om blij van te worden.
maar ook met het besef dat het niet alleen Kyara maar ook haar papa en mama sloten energie heeft gekost.

En dan nu alles in het teken van: het nieuwe leven!
En afscheid nemen van het oude vertrouwde uit het "oude"leven.

Dat gaat met vallen en opstaan.
Maar het gaat jullie zeker lukken.

Het lijkt mij ook best een zenuwen gedoe met die medicijnen. maar ook dat zal wel wenen denk ik.

Dus woensdag weer voor controle naar het UMCG.
De artsen zullen hun ogen uitkijken.
Wat een weekend thuis al niet kan doen.

Lieve mensen, blijf genieten van elkaar en lach en huil en wordt ook maar boos. Het hoort er allemaal bij.

Liefs Alida

larse zei

hoi kyara!

mag ik mee lopen met de nacht van gulpen??
kan ik dan ook met jullie komem trainen (mijn ouders zijn nogal lui)
dus kan dat?!

mail maar effe! als het kan!
larseclaessens@live.nl

groetjes
larse
ps. top dat het weer zo goed gaat met je!

Patries zei

Wat fijn dat je spierpijn hebt (klinkt makaber) als je begrijpt wat ik bedoel...

Ik kan goed begrijpen dat jullie zo genieten kunnen van de gewone dingen. Dus nu op naar het vinden van een "normaal" ritme in jullie nieuwe leventje. Ben benieuwd naar je eerste onderzoeken nadat je thuis bent gekomen. De beste medicijn is toch nog thuis.....

Dikke kus
Patries en Ralf

rob zei

Hoi Kyara,

Heel herkenbaar wat je moeder schrijft.

Natuurlijk is het vreemd om al die dingen, die 14 jaar een deel van jullie leven vormden, weg te moeten doen.

Ook het samen zijn en samen te zitten en spelletjes te spelen, lijkt zo gewoon, maar dat is nu heel anders.

Ik zeg wel eens, dat de nieuwe Kyara op 12 december 2010 is geboren en dat je nu echt kun gaan leven en genieten van het leven (nog meer, maar anders dan voorheen). Toen telde je elke dag, nu leef je elke dag.

Wat zullen ze morgen in Groningen hun ogen uitkijken! Stapjes worden stappen en stappen worden reuze stappen. Er is geen beter medicijn dan thuis te zijn en heerlijk dicht bij de kachel te genieten van het uitzicht!

Ik ben blij voor jou, je zus, je broer en je ouders, dat alles zo naar wens gaat!

Train ze en neem ook de tijd om te rusten!

Groetjes,

Rob

Shirani zei

Dag Lieverd,

Fijne berichten de laatste dagen!!
Spierpijn omdat je gewoon spierpijn hebt van het traplopen ipv de oude spierpijn zoals je die kende...

Lieverd, thuis zijn doet je vast en zeker goed. Morgen even die artsen van hun stoel afblazen, misschien een beetje shoppen en daarna weer lekker naar huis.

Thuis voor de kachel, lekker rusten en opknappen.. Komt goed schatje, is misschien vaak gezegd en geschreven maar wanneer ik naar je doorzettingsvermogen kijk en je sterke wil: DAN GAAT DAT LUKKEN!!

Dikke kus lief dinnetje.

-xx- Shirani

frans en jacqueline zei

Hey Kyara,

Wat heerlijk om te lezen dat je thuis geniet van het 'gewone leven', wat natuurlijk voor jou niet gewoon was, maar langzamerhand steeds dichterbij komt.
Natuurlijk moet je nog heel veel en kan je nog niet alles. Maar kijk eens wat je al allemaal hebt bereikt. Top meid.
Met het voorjaar voor de deur en je vertrouwde omgeving met mensen die van je houden, kan het alleen maar beter gaan.
Geniet met volle teugen!!!!!

Liefs uit Valkenburg

lielie zei

Nee het is niet zo makkelijk, om maar " gewoon" door te gaan, na alles wat er is gebeurd.
Laat de tranen vloeien en de emoties maar even de vrije loop, dan komt alles straks op z'n plaatsje terecht!

Liefs Annelie

Veronique zei

Hey Kyara,

Als jij de nacht van Gulpen gaat lopen, dan zullen er zeker nog een paar Joko-leden met je meegaan! Die hebben het er al jaren over om te gaan. Dan kunnen die misschien wel een liedje onderweg zingen voor jou en de rest van het koor staat dan langs de weg, haha.

Chris zei

Super Kyara, je bent weer thuis!!!

Wat een welkom , zag ik op de foto en las ik.
Geniet van het thuis zijn en alle dingen om je heen!

liefs Larissa