zondag 1 april 2012

Bliepmiep

GOED NIEUWS

Mijn wens was altijd om ooit als 16 jarige een baantje te kunnen krijgen, en YES dit is me gelukt! Ik ben aangenomen bij Plusmarkt Gulpen als bliepmiep (cassiƩre.) Toen ik na het sollicitatie gesprek thuis kwam was het eerste wat mijn zusje vroeg: 'En wat ga je verdienen?!' Na mijn eerste proefdraaien vroeg ze dit weer.
Wat ik ga verdienen weet ik niet, heb ik niet gevraagd en interesseert me eigenlijk ook helemaal niet! Het belangrijkste voor mij is dat ik een baantje heb zoals ieder ander 16 jarige.

Vorige week ben ik 3 uurtjes ingewerkt door een leuke bliepmiep collega, pffff ik vond het toch wel zwaar. Heel veel handelingen tegelijk. Het is niet zo makkelijk als dat het eruit is. Maar ach, het was de eerste keer en dit ga ik allemaal nog wel onder de knie krijgen.

En dan lopen er ook nog zo'n leuke mensen rond die dan zeggen: 'och meisje, heb je geen stem meer?' toen zei ik : 'nee Mevrouw, dit is mijn eigen stem' waarop die Mevrouw weer antwoorde : 'hoe zou het dan wel niet zijn als je verkouden was?'
TJA , ALS IK DAT EENS WIST??!!

Donderdag morgen was dan eindelijk de grote dag dat mijn insulinepomp werd aangesloten. 2 x 24 uur mocht ik niet alleen zijn en ook niet naar school vanwege de hypo's die kunnen ontstaan en de veranderingen die mijn lichaam doen. Het is allemaal even wennen maar ben blij dat ik nu niet meer hoef te spuiten.
Ziet er leuk uit in mijn spijkerbroek, bepakt en bezakt, aan de rechterkant mijn telefoon en aan de linkerkant de pomp! Ach als dat alles is!

Jullie geloven het niet maar gisteren ben ik voor de eerste keer sinds jaren op mijn fiets gestapt. Samen met mijn vriendje van Reijmerstok naar Partij gefietst. Het was geweldig om op de fiets te zitten, de wind te voelen en weer aan het verkeer te mogen deelnemen. Ik moet hier doorheen ondanks de pijn in m'n lijf en ik denk dat ik mijn spieren goed gekieteld heb. Ben ik goed bezig of ben ik goed bezig?? Mama zwaaide me uit en had de tranen in haar ogen staan. YES Kyara weer op de fiets, dit is waar we het allemaal voor doen! Eenmaal aangekomen in Partij zijn mijn 32 pillen er allemaal net zo makkelijk uitgekomen als dat het er iedere dag ingaat. OH wat was ik kapot misselijk! Maar .... ik ga het morgen gewoon weer proberen, mijn lijf moet hier gewoon aan wennen.

Morgen gaat deze bliepmiep weer verder bliepen bij de plus !
Wish me luck .

1 opmerking:

Rimko Wolfs zei

Ik moet zeggen, je fietskunsten zijn van hoog niveau. Ik had moeite om je bij te houden! We gaan het vaker doen. Ik ben super trots op je. Dikke kus!