dinsdag 15 maart 2011

3 maanden verder

Alweer 3 maanden verder en bij mijn controle vorige week waren de artsen weer tevreden. Eindelijk was mijn longfunctie redelijk gestegen naar 48%. Yes bijna de helft. Dit heb ik heel mijn leven nog niet geblazen dus ik was dik tevreden. Zoals jullie kunnen zien op de foto is mijn sonde eruit. Wat ben ik blij want ik had het gevoel dat ik door die vervelende slang in mijn neus alleen maar slechter kon eten en drinken en dat kan niet de bedoeling zijn dus...ik heb weer het voordeel van de twijfel gekregen en de slang mocht eruit, mits ik de komende 2 weken laat zien dat ik mijn bijvoeding goed ga drinken en dat de weegschaal laat zien dat ik ben aangekomen. Nou ik ga ervoor!! Slurp, slurp 3x per dag een flesje en de rest gewoon goed eten wat er op de tafel wordt gezet. Deze week hoeven wij niet naar Groningen, jippie en volgende week wordt ik opgenomen voor 2 dagen. Ik krijg dan o.a. een bronchoscopie. Even onder narcose en kijken of alle (rest)schimmels zijn vernietigd. Verder nog wat andere onderzoeken maar we zien het wel. Ik ga me nu nog niet gek maken hierover.Nu, 3 maanden later, mag ik eindelijk weer dingen eten die eerder niet mochten zoals een lekker biefstukje en wat had ik me daar op verheugd. Goed doorbakken maar oh, dit smaakte zo goed. Heerlijk een etentje met vrienden, Peter zijn verjaardag gevierd, lekker toetje na en gewoon genoten van alle gezelligheid om mij heen.

Een emotioneel moment was het moment dat de zuurstof werd opgehaald. Alle andere hulpmiddelen waren al de deur uit maar mijn "zuurstofmaatje" nog niet. Ik had hier even meer tijd voor nodig en moest echt het vertrouwen hebben dat ik zonder zuurstof verder kon. Iedere week kwam onze lieve Vincent mij bevoorraden en nu is dit over en uit. Met gemengde gevoelens, blij dat ik het niet meer nodig heb maar ook eng dat ik niet meer op mijn "maatje" terug kan vallen. Als alles zo goed bijft gaan hoeft dit natuurlijk ook niet.Sinds gisteren mag ik een paar uurtjes per dag naar school. Ik ga langzaam starten met 3x in de week 3 uurtjes. Maar pffff, gisteren meteen op de bank voldaan in slaap gevallen. Toch wel vermoeiend, had ik niet verwacht maar ik ben super trots op mijzelf dat ik weer op school kan rondlopen (met mondkap) en fijn om iedereen weer te kunnen zien en om te kunnen lachen. Haha, wat anders als 7 dagen in de week thuis bij mama op de lip zitten. Nee grapje, dat is ook gezellig maar anders natuurlijk. Nu zit de verpleegkundige van school achter mij aan zodat ik op tijd de medicijnen inneem, mijn suiker in de gaten houden en kan de fysiotherapeut van school mij flink aanpakken. Dus het is niet alleen thuis hard werken maar ook op school. Wie had 3 maanden geleden verwacht dat ik nu weer naar school kon gaan? Ik niet, ik zag het helemaal niet zitten maar ben zo blij dat ik dit na 3 maanden alweer bereikt heb.

Nu een "pammetje" en slapen. Welterusten.

14 opmerkingen:

Alida zei

Meissie, ik ben enorm onder de indruk van jou verhaal. Ongelooflijk waar jij nu allemaal al toe instaat bent.
Dit had ik in ieder geval niet verwacht.
Maar je doet het super.
Nu even flink eten en de weegschaalcijfers laten stijgen.

Volgende week dus 2 dagen naar het UMCG. Even wat vervelende onderzoeken en dan weer snel naar huis.

Liefs Alida

marion zei

hoi kyara


meid wat geweldig.
jij bent een super meid met wat je laat zien, iedere dag weer een stapje voor uit.
hier zijn wij heel erg trots op je.
en laat ze maar eens zien wat voor een vechtlust dat jij hebt, zit namelijk bij jullie in de familie.
maar na 3 maanden zo ver komen is gewoon super van je.
verder wensen we je nog heel veel school plezier.dikke kus een knuffel
heel veel liefst marion sjef en kids

Els zei

Kyara,

Wat is dit super nieuws echt helemaal te gek! Ik ben blij dat je weer na school gaat kun je eindelijk alles weer inhalen. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal met jou zuurstof maar snap je wel. Ook heerlijk dat de sonde eruit is. Feest vieren met andere. Nu ga je naar school.
Wie weet ga je een keer een fietstocht maken want dat is goed voor de conditie en nog leuk ook.

gertie zei

Hoy Kyara,

ik heb de tranen in mijn ogen van jouw verhaal.

Meid wat ben ik blij voor je.

Liefs gertie

rob zei

Hoi Kyara,

Ik denk niet alleen terug aan de afgelopen 3 maanden, maar ook aan de jaren voor je "nieuwe leven".

Wat heb je toen al veel meegemaakt zoals de dag dat jullie werden verwend met o.a. het Dolfinarium en de helicoptervlucht. De TV-opname om aandacht te vragen voor donoren.

Inderdaad heb je een moeizame tijd op het IC gehad, maar zodra je daar weg bent gegaan naar de andere afdeling is het steeds beter gegaan. En hoe!

Het moet vreemd zijn om allerlei dingen te kunnen doen (en eten!), die tot voor kort alleen maar in je dromen voorkwamen. Maar je blijft ons (en blijkbaar ook jezelf) verrassen!

Nu weer naar school en het lijkt allemaal zo normaal, maar het is voor jou een overwinning (elke keer dat je weer een mijlpaal bereikt).

Mijn verjaardag (12 december) zal in ieder geval nooit meer dezelfde zijn, omdat jij op die dag ook opnieuw bent geboren!

Groetjes en keep on smiling,

Rob

jeanet zei

hallo super girl.

hier spreekt jou transmaatje weer even.
toppie wat je allemaal weer presteerd,een maand geleden stond ik naast je bed,keek je me aan,zag je denken kan ik dat straks ook allemaal weer,nou je hebt jezelf
bewezen meid,ben trots op je.
en kyara,wat is het eten nu allemaal lekker he?pas je wel goed op met je biefstukjes ha ha.
doe je moeder een knuffel van mij.

dikke kus jeanet,
jou transmaatje.

Gup zei

Hoi Kyara,

Fijn te lezen dat het zo goed met je gaat! Je bent een Toppertje!

Groetjes Marianne (www.eenkijkjebijmarianne.webklik.nl)

Karin zei

SOOOOOOOOOW HEEJ!!

Jij bent gewoon SOOOOOOOOOW GEWELDIG.

En wat een STRALENDE gezichten daar aan die tafel.
Daar doen we het toch gewoon allemaal voor.

Ga sooooooooow door, Kyara!
Jij komt er ├Ęcht zeker wel.

Veel groetjes en liefs,
van ons.

Patries zei

Fijn meid, dat allemaal te horen. Aangezien eerst gezegd werd, na de pasen pas weer naar school. En nu de weegschaal aanpakken!!!! Nu komt de tijd van ijs eten dus zal wel geen probleem worden. Groetjes aan iedereen

Kus patricia

jetkempen zei

Kyara
Je gaat geweldig. Ga zo door.
Iedere keer weer wat meer profiteren. Nu komt het mooie weer eraan. Dan kun je zeker gaan genieten.
Laat nu alles maar lekker smaken en drink je flesjes maar. Dan komt je gewicht ook wel goed.
Succes met alles en geniet

Jet

Janetta zei

Jeetje TOPPER zit hier met tranen te lezen hoe goed jij gaat.
Had jou al geschreven via hyves d8 al hmm geen bericht meer van Kyara had zoiets van gaat het niet goed of ben je zo druk, had wel zoiets van het laatste maar toch was zow benieuwd hoe het nou met je is, en het is helemaal TOP

Enje ziet er heel goed uit mijn complimenten nou diet die pret ook een heleboel, maar toch je ziet er uit om door een ringetje heen te halen (Y)

Nu 1 weekje is even helemaal geen ziekenhuis lekker hoor, maar ja daar in tegen wel weer 2 dagen maar net zoals je zelf al zegt zover is het nog niet dus nog ff genieten.

En weer lekker naar school heerlijk weer tussen je leeftijdgenootjes.

Je zuurstof gedag zeggen ja lijkt mij inderdaat een grote emotionele stap maarrrrrr ook weer een hele mooie stap richting een nieuwe toekomst.


Meissie geniet ervan this je heel erg gegund.

Liefs Janetta

lielie zei

i love you !!!
xxx

Just Who I Am zei

Hoi Kyara
Wat fijn om dit allemaal te lezen .Jeetje wat gaat het goed ,gelukkig die sonde eruit en ook alweer 3 x per week naar school .En met die weegschaal komt het vast wel goed.Geniet maar lekker van het leventje wat je nu hebt meiss het is je zo gegund
Lieve groetjes Elisabeth

Inge Kattenberg zei

He Kyara!

Wanneer ik je blog lees, kan ik maar 1 ding bedenken:

WAANZINNIG!!!

Echt super dat het zo goed met je gaat!
Ik kan me voorstellen dat het eng is om al je hulpmiddelen de deur uit te doen, maar helemaal te gek dat dit kan!

Fijn voor je dat je sonde eruit is, je ziet er goed uit!

Heel veel plezier en succes op school, zal inderdaad vermoeiend zijn de eerste tijd.

Ik kom heel snel langs, wil je graag in levende lijve bewonderen!

dikke kus,

Inge